Descripció: ● Difícil. Exposat, segons la informació que dóna el seu redescobridor, en Tomàs Mut. Habilitat amb algun marge en els llocs més inaccessibles. Era una baixada per arribar a una pesquera, segons explica Martorell, les pesqueres des Cingle d'en Visc.
Cingle: "Relleix o faixa de terreny horitzontal o poc inclinat, situat entre dues timbes superposades (Mall., Men.); cast. vericueto". (DCVB). En aquest cas el segueix un antropònim individual d'un malnom.
Addenda: "El pas en qüestió es tracta d’una espècie de rampa que de forma
descendent i de manera natural et permet anar perdent altura i assolir
la part baixa des cingle, suposam que a dia d’avui l’inici del mateix
haurà quedat tancat per la reixeta col·locada per la gent de Sóller que
ens hi trobàrem, tot i que, no crec que sigui molt dificultós poder
passar, i a més serà una fita molt bona per poder reconèixer l’inici del
pas". (Tracaladadepassos🔗).
"Les pesqueres des Cingle d'en Visc. Aquestes pesqueres es troben un bon tram passat es Banc, a la zona on es troben dos esculls, els únics de la zona. Avui pràcticament cap pescador ve a pescar en aquest indret. Els pescadors d'oblades que queden a Deià es poden comptar amb els dits d'una mà. Les dues pesqueres són llunyanes i de difícil accés, amb un gran desnivell a superar. Per accedir al Cingle d'en Visc, hi ha dues entrades; tant una com l'altra fan por a la por. Idò per elles davallaven els pescadors". (Miquel Martorell, 2023).
Localització: Al terme de Deià, al cingle d'en Visc, situat entre el mirador del mateix nom, la punta des Corb Marí i el
Pas des Gat🔗.
 |
Fotos: Tomàs Mut |
 |
Sector del mapa Alpina on apareix situat aproximadament el pas |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada