BISQUERRA, pas d’en; (sa Capella Blava, Campanet)

Descripció: Difícil, sobretot en baixada. El pas aprofita una encletxa per connectar l'altiplà de la serralada que pren el nom del pas, amb Alcanelleta. Equipat amb un cable, supera un gran desnivell. Hi trobam un petit marge.
Addenda: Aquest pas pren el nom d'en Tomeu Bisquerra, «un pastoret que va conduir una teringa de contrabandistes a través d'una escletxa per evitar el control de la Guàrdia Civil que els esperava en allò que havia de ser la seva primera ruta. [...] Les rutes del contraban a la Serra de Tramuntana implicaven habitualment el remuntar torrents, transitar per penya-segats o grimpar entre roques, sempre per paratges de molt difícil trànsit». (Salamanca, 2009).
Bisquerra: "Família de terratinents de Campanet. Documentada a mitjan s XVI ja amb una posició rellevant, assolí el seu màxim poder social, polític i econòmic en els s XVI-XVIII. La seva preeminença es fonamentava en la possessió de Gabellí Gran, la més rica del terme. A la fi del s XVI, el seu patrimoni comprenia Gabellí Gran, Tel, Teló, es camp Roig, Son Roig, So na Pacs, ses Rotes de Gabellí, can Cusseta, el puig d'en Miquelet, sa Murtera Blanca, Terrauba, sa Casa Nova, Son Plaent i altres terres i cases [...]. (GEM).    
Localització: 595 m. Al terme de Campanet, situat entre es Frontó, Alcanelleta i sa Capella Blava (682 m).
Coordenades: N39 49.125 E2 56.129
Foto: Biel Miró

Foto: J. Riera

Foto: J. Riera

Sector del mapa Alpina on apareix situat el pas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada